divider free img 1.png

Szia, Zsolt vagyok

a konyha és a kert szerelmese

Az egész valamikor nagyon régen kezdődött, úgy 4-5 éves koromban, amikor nagymamám bevitt a konyhába. Akkor még nem igazán értettem azt a mondást, hogy „az vagy, amit megeszel”, és hogy az étel nem a fazékban kezdődik, hanem kint a kertben. Persze, vidéken nőttem fel, és nálunk természetes volt, hogy amit a kertben megterem, abból főzünk. Én meg csak lementem a kertbe, kiszedtem egy-egy paradicsomot vagy zöldséget, és már mehetett is a konyhába. Ez az élmény és látásmód azóta is elkísér – hiszen a legjobb étel a friss, tiszta alapanyagból születik.

Természet adta ízek

Szakítok a gyors megoldásokkal, és mindig a szezonális friss alapanyagokat választom, hogy az étel valóban élménnyé váljon.
divider free img 1.png

Nemcsak gyerekként éltem meg ezt így, ma is van kertünk Budapesten és vidéken is. Rendszeresen nevelünk paradicsompalántákat és más zöldségeket, hogy mindig friss és minőségi alapanyagok álljanak rendelkezésünkre. Számomra a kertészkedés nemcsak hobbi, hanem alapvető része a munkámnak – innen jön az igazi energia és az ihlet.

A konyhában mindig is fontos volt számomra a szezonális alapanyagok használata. Hiszek abban, hogy az étel akkor a legfinomabb és a legértékesebb, amikor a természet adta lehetőségekhez igazodunk, és a friss terméseket használjuk fel.

Az állatok tisztelete és a fenntartható gazdálkodás számomra nemcsak fogalom, hanem életforma. Mindig is fontos volt számomra, hogy az alapanyagok ne csak ízletesek, hanem felelősségteljes körülmények között szülessenek meg. Hiszek abban, hogy csak így lehet igazán tiszta és őszinte ételeket alkotni, amelyek valóban összhangban vannak a természettel és a hagyományokkal.

Az élet ízei – a természet és a tradíció harmóniája

Hiszek abban, hogy a magyar konyha az alapanyagok tiszteletén alapul

Pálinkás Zsolt vagyok, és séfként úgy érzem, a főzés nem csupán munka, hanem egy életstílus. Hiszek abban, hogy az étel összeköt bennünket a természettel, és szeretném megmutatni mindenkinek, hogy a nemzetközi és magyar konyha mennyi lehetőséget rejt, ha odafigyelünk az alapanyagokra, a természet ritmusára és a hagyományokra.

tapasztalat
0 év
konyhafőnökként
0 év
étterem sikerre vitele
+ 0
szenvedély a főzés
1

A konyhában töltött 28 év alatt megszámlálhatatlanul sok tányér került ki a kezeim közül, de egy valami mindig ugyanaz maradt: a lelkesedés és a szenvedély, amivel főzök. Chefként 17 éve vezetek konyhákat, két 5 csillagos szálloda éttermét is irányítottam, és számos vidéki éttermet segítettem sikerre. Mindezt azért, hogy ma már a te otthonodban is emlékezetes gasztronómiai élményt teremthessek.

Akik már főztek velem

divider free img 1.png

Az ő szavaikkal, akik már velem éltek meg egy felejthetetlen estét.

Zsoltékkal a konyhánk igazi művészeti térré vált!
Krisztián
Köszönöm ezt az élményt, amit még a gyerekeim is évek múltán is emlegetni fognak
Laura
Ilyet még egy étterem sem tudott nyújtani. Pedig nem egyet próbáltunk.
Endre
Zsolt mester egy estére sztárrá varázsolt minket a saját nappalinkban!
Anna